Don Quijote

Premiera..Don QUIJOTE

🎬 We did it! 🎉 Iată prima reprezentație a piesei Visul lui Don Quijote la care am lucrat alături de copiii cu deficiență de auz din Trupa de teatru gestual Necuvinte! Opera Comică pentru Copii ne-a fost gazdă. Mulțumim!

Cine suntem?

Trupa de teatru gestual neCUVINTE este formată din cinci adolescenți talentați de la Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz ”Sfânta Maria” din București – Alex Minea, Bogdan Vasiliu, Daniela Lincă, Marian Ciurlea și Maya Scarlat. Coordonatorul trupei este profesoara de limba și literatura română Cristina Gîrniceanu. Trupa a câștigat premii la festivalurile pentru elevi, fiind în competiție directă cu copii auzitori, fără deficiențe.

  • În 2014 – Festivalul Național de teatru pentru elevi, ”George Constantin” – Marele Premiu și Trofeul Festivalului cu Visul unui pierde – vară.
  • În 2018 – Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța – spectacolul Ceilalți muzicanți din Bremen a fost nominalizat pentru Marele Premiu și a obținut Premiul Special al juriului.
  • Anul 2019  – două premii  – Visul lui Don Quijote a obținut Marele premiu și Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal masculin la Festivalul Național de teatru pentru elevi ”George Constantin”.

neCUVINTE – Teatru pentru schimbare socială – este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în care trupa va face șase luni de repetiții de pantomimă și mișcare scenică alături de actorul Eduard Adam de la Teatrul Național din București. Rezultatul proiectului va fi un spectacol de teatru gestual (Don Quijote) care va fi interpretat pe o scenă adevărată

Un proiect cultural, de INCLUZIUNE prin care vrem să arătăm că talentul acestor copii trebuie susținut și încurajat, că pot transmite emoție dincolo de scenă chiar și fără cuvinte. O bună modalitate de a produce teatru pentru surzi dar și pentru publicul larg. Prin teatru, copiii scapă de stigmatul dizabilității și au acces astfel la o lume fascinantă.

 

neCUVINTE

neCUVINTE sunt Matinali!

Două premiere într-o singură zi: prima apariție a trupei neCUVINTE la Televiziunea Națională și o repetiție pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase de la Teatrul de Vară! Unele zile sunt de poveste! Vă mulțumim tuturor că ne încurajați și vă așteptăm în curând la spectacol! #cofinantatdeAFCN

Dincolo de Zid

Acesta nu este un reportaj despre statistici, despre câți copii și tineri fără auz sunt în România, care sunt șansele lor de a se adapta în societate, cât și cum îi ajută sistemul educațional să evolueze. Dați click pe linkul de mai jos și veți afla despre un proiect ce aduce o altă perspectivă unui grup de adolescenți, fără auz, care își împlinesc visul de a fi pe scenă. Irina Chiriac, atentă la proiectele noastre. #cofinantatdeAFCN

Dincolo de Zid-Trupa Necuvinte

      dincolo-de-zid-trupa-necuvinte