Cine suntem?

Trupa de teatru gestual neCUVINTE este formată din cinci adolescenți talentați de la Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz ”Sfânta Maria” din București – Alex Minea, Bogdan Vasiliu, Daniela Lincă, Marian Ciurlea și Maya Scarlat. Coordonatorul trupei este profesoara de limba și literatura română Cristina Gîrniceanu. Trupa a câștigat premii la festivalurile pentru elevi, fiind în competiție directă cu copii auzitori, fără deficiențe.

  • În 2014 – Festivalul Național de teatru pentru elevi, ”George Constantin” – Marele Premiu și Trofeul Festivalului cu Visul unui pierde – vară.
  • În 2018 – Festivalul Internațional de Teatru Independent de la Constanța – spectacolul Ceilalți muzicanți din Bremen a fost nominalizat pentru Marele Premiu și a obținut Premiul Special al juriului.
  • Anul 2019  – două premii  – Visul lui Don Quijote a obținut Marele premiu și Premiul pentru cel mai bun actor în rol principal masculin la Festivalul Național de teatru pentru elevi ”George Constantin”.

neCUVINTE – Teatru pentru schimbare socială – este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național în care trupa va face șase luni de repetiții de pantomimă și mișcare scenică alături de actorul Eduard Adam de la Teatrul Național din București. Rezultatul proiectului va fi un spectacol de teatru gestual (Don Quijote) care va fi interpretat pe o scenă adevărată

Un proiect cultural, de INCLUZIUNE prin care vrem să arătăm că talentul acestor copii trebuie susținut și încurajat, că pot transmite emoție dincolo de scenă chiar și fără cuvinte. O bună modalitate de a produce teatru pentru surzi dar și pentru publicul larg. Prin teatru, copiii scapă de stigmatul dizabilității și au acces astfel la o lume fascinantă.

 

Don Quijote

Premiera..Don QUIJOTE

🎬 We did it! 🎉 Iată prima reprezentație a piesei Visul lui Don Quijote la care am lucrat alături de copiii cu deficiență de auz din Trupa de teatru gestual Necuvinte! Opera Comică pentru Copii ne-a fost gazdă. Mulțumim!

Visul lui Don Quijote - scurt metraj

Visul lui Don Quijote – scurt metraj

neCUVINTE – teatru pentru schimbare socială – este un proiect cultural de #incluziune prin care vrem să încurajăm și să susținem talentul copiilor de la Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz „Sfânta Maria” din București. Visul lui Don Quijote a fost inițial gândit ca un spectacol de teatru gestual, dar în contextul pandemiei s-a transformat și într-un #scurtmetraj modern, așa că te invităm să faci parte din publicul nostru online. Un proiect realizat în colaborare cu Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti.

#Echipa:

Actori: Alex Minea, Bogdan Vasiliu, Ana Maria Surugiu, Marian Ciurlea și Maya Scarlat.

Regie & Scenariu: Eduard Adam & Cristina Gherasim

Imagine & Montaj: Dan Cadar

Sound Design: Răzvan Sound Design SRL

Concept: Asociația pentru Educație Digitală Bigger Picture – Măriuca Mihăilescu, Andra Cărbunaru și Flavia Dumitrescu

Making of neCUVINTE

Making of – neCUVINTE – Teatru pentru schimbare socială

Trupa de teatru gestual neCUVINTE este o trupa de adolescenti de la Școala Profesională Specială pentru Deficienți de Auz ”Sfânta Maria” din București. Noi i-am invitat sa joace la evenimentele noastre si pentru ca era evident ca sunt foarte talentati, ne-am gandit la un proiect potrivit lor, un masterclass, o pregatire intensiva de 6 luni alaturi de un actor profesionist – Eduard Adam de la Teatrul National si de profesoara lor Cristina Girniceanu, care sa aiba drept rezultat o piesa de teatru gestual – Visul lui Don Quijote, jucata pe o scena adevarata in fata publicului. De fapt, o sansa de a produce teatru pentru surzi, dar si pentru publicul larg, bazata pe potentialul lor creativ. Un proiect cultural finantat de AFCN.

 

Mulțumim, Valentin PANDURU, RFI România! Citește întreg articolul aici.

 

neCUVINTE la City Break

Ne-am început dimineața într-un #citybreak la Bucuresti FM alături de Adelina Tocitu. Multumim!

      City Break Bucuresti FM

 

GPS Cultural

#GPSCultural / RRC

Am povestit despre premiera #neCUVINTE la emisiunea GPS Cultural. Mulțumim mult, Luana Pleșea!

 

      GPS Cultural

O premieră specială – teatru nonverbal hipoacuzici

Irina Chiriac a fost de la început până la sfârșit alături de noi în acest proiect. Mulțumim mult, vă invităm să ne ascultați emoțiile și bucuria acelei zile în care am reușit să jucăm pe scenă adevarată în fața publicului. Pe Irina o găsiți la Radio Trinitas sau pe blog.

      O premiera speciala- teatru nonverbal hipoacuzici
neCUVINTE

neCUVINTE sunt Matinali!

Două premiere într-o singură zi: prima apariție a trupei neCUVINTE la Televiziunea Națională și o repetiție pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase de la Teatrul de Vară! Unele zile sunt de poveste! Vă mulțumim tuturor că ne încurajați și vă așteptăm în curând la spectacol! #cofinantatdeAFCN

Dincolo de Zid

Acesta nu este un reportaj despre statistici, despre câți copii și tineri fără auz sunt în România, care sunt șansele lor de a se adapta în societate, cât și cum îi ajută sistemul educațional să evolueze. Dați click pe linkul de mai jos și veți afla despre un proiect ce aduce o altă perspectivă unui grup de adolescenți, fără auz, care își împlinesc visul de a fi pe scenă. Irina Chiriac, atentă la proiectele noastre. #cofinantatdeAFCN

Dincolo de Zid-Trupa Necuvinte

      dincolo-de-zid-trupa-necuvinte