Școala de povești

Am pornit alături de Fundația Orange prin programul Lumea prin Culoare și Sunet, un proiect la care visăm de multă vreme: realizarea unei baze digitale educative cu povești din programa clasei a V-a, Limba și literatura română.

Pe parcursul întregului an școlar adunăm sub numele Școala de povești texte înregistrate audio și clipuri video în limbaj mimico-gestual care să îi facă pe copii să iubească literatura și să-i ajute la examene. Deși poate nu vă vine să credeți, curricula pentru copii auzitori este aceeași cu cea a copiilor cu deficiență de auz. Imaginați-vă cât de greu le este să susțină examenele naționale, de exemplu. De aceea, ne dorim foarte mult ca această platformă să devină un reper pentru voi acasă și la clasă. Spor la școală!

Incepand cu februarie 2020 platforma a fost omologata ca mijloc de invatare de Ministerul Educatiei si Cercetarii pentru invatamantul primar si gimnazial – omologat cu nr. 25.894/I/12.03.2020, invatamant special pentru Deficienti de Auz si 25.894/II/12.03.2020 pentru Deficienti de Vedere, dar si pentru invatamantul de masa.

 

Un proiect susținut de